DE  |  EN  |  FR  |  IT  |  NL   |  RU  
     

FAQ

Waarom visarussia.ch?

Rusland is ons tweede thuisland. We zijn niet alleen voor alle visumaangelegenheden een uitstekende partner, maar we kunnen u ook helpen met alle andere aspecten rond uw reis naar Rusland. En bovendien, onze visaservice is voordeligste in heel Zwitserland! Het is bij ons zelfs voordeliger dan als u het visum zelf ophaalt (gezien de kosten van het rijden van Zurich/Luzern naar Bern)!

 

Uitnodigende organisatie? Referentienummer? Wat zijn dat?

Komt u bij het invullen van de visumaanvraag niet verder? Vul de volgende informatie in:

Uitnodigende organisatie: Swiss Service

Adres: Moskou

Referentienummer: 014803

Confirmation number: 4803

Raadpleeg onze handleiding bij verdere onduidelijkheden.

 

Heb ik een visum voor Rusland nodig?

Ja. Als Zwitsers of EU staatsburger heeft u absoluut een geldig visum nodig om Rusland in te kunnen reizen. Wij helpen u bij het verkrijgen daarvan, van A tot Z!

 

Welke documenten zijn nodig voor de visumaanvraag?

-origineel paspoort (nog minstens 6 maanden geldig)

-recente pasfoto (3.5 x 4.5 cm)

-ondertekende visumaanvraag (hier online invullen / handleiding)

-bewijs van reisziektekostenverzekering

-uitnodigingsbrief (krijgt u van ons)

-voor niet-Zwitserse burgers: kopie van verblijfsvergunning ( B/C/L)

volmacht voor bornpower gmbh

 

Waar moet ik de documenten naartoe sturen?

U stuurt alle documenten samen met dit formulier aangetekend naar ons, of u kunt ze persoonlijk langsbrengen!

 

Hoeveel kost een visum voor Rusland eigenlijk?

De prijzen variëren naar het soort visum en het aantal inreizen. Een simpel toeristenvisum kost bij ons slechts CHF 160.-. De precieze prijzenlijst vindt u hier.

 

Wat is in de prijs inbegrepen?

-controle en completering van de documenten

-2 bezoekjes aan het Russische consulaat in Bern

-de kosten van het consulaat en het VFS

-uitnodigingsbrief (voucher en reisbevestiging)

-verzekerde retourzending van het visum per post

-8% BTW

 

Ik heb geen paspoort. Kan ik met een ID-kaart reizen?

Nee. Het visum komt als een soort sticker in het paspoort. Met een Zwitserse ID-kaart is dat onmogelijk. U heeft absoluut een paspoort nodig.

 

 

Kan ik het visum ook in een noodpaspoort laten zetten?

Ja. Mocht u binnenkort naar Rusland reizen en nog geen geldig paspoort bezitten, kunt u een tijdelijk paspoort bij de gemeente aanvragen (in noodgevallen wordt dit binnen 1 dag uitgegeven). Wij kunnen dan het visum voor dit paspoort regelen, in noodgevallen ook binnen 2 dagen.

 

Hoe lang duurt de verwerking van mijn visum?

De verwerkingstijd van een toeristenvisum bedraagt maximaal 10 dagen na ontvangst van uw paspoort. We kunnen echter ook een expresvisum binnen 2 tot 4 dagen regelen. De uitnodigingsbrief alleen duurt max. 2 uur.

 

Ik reis met de auto naar Rusland. Waar moet ik op letten?

Het is slechts een detail, maar wel een belangrijke! Vul in de elektronische visumaanvraag bij het doel van de reis “Auto-tourism” in (en niet “tourism”). Wij zorgen er voor dat dit ook in de uitnodigingsbrief wordt aangegeven. Daarmee staat niets een probleemloze inreis meer in de weg. Neem telefonisch contact met ons op als u twijfels heeft.

 

Wat is een transitvisum?

Het transitvisum is tot 72 uur geldig. Hiervoor is geen uitnodiging nodig, maar u moet wel het visum (en tickets) voor de uiteindelijke bestemming kunnen tonen. We helpen u graag voor een transitvisum naar Rusland (kosten: 135.-). Let op: als u via Rusland verder vliegt en u het vliegveld niet verlaat, heeft u geen transitvisum nodig. Uitzonderingen hierbij zijn Wit-Rusland en Kazachstan, waarvoor u wel een transitvisum nodig heeft!

 

Heb ik vliegtickets of een hotelreservering nodig om een visum te verkrijgen?

Nee. Vliegtickets en hotelboekingen kunnen onafhankelijk van het visum gereserveerd worden. Maar natuurlijk moeten de reisdata binnen de geldigheid van het visum vallen.

 

Wat is een uitnodigingsbrief en heb ik deze nodig?

Om een visum voor Rusland te kunnen aanvragen heeft u een zogenaamde uitnodigingsbrief nodig. De officiële toeristische uitnodiging bestaat uit 2 delen: een zogenaamde “bevestiging” en een “voucher”. De uitnodiging kan alleen worden uitgegeven door een Russisch reisbureau dat in het Federale Russische toerismeverband is ingeschreven en een speciaal referentienummer heeft. Let op: een hotelboeking is hiervoor NIET voldoende! De uitnodigingsbrief is bij ons voor CHF 39.- te verkrijgen.

 

Ik heb al een uitnodigingsbrief. Kunt u ook alleen voor mij naar Bern gaan?

Uiteraard. Voeg de uitnodiging simpelweg toe aan de andere documenten. De bezoekjes naar Bern kosten bij ons slechts CHF 135.-, incl. consulaats- en VHS-kosten (bij expresservice CHF 190.-).

 

Moet ik me bij het reizen precies aan de data van het visum houden?

Nee. Een voorbeeld: uw visum is geldig van 15.11 tot 25.11. U  kunt zonder problemen ook op 17.11 inreizen en op 23.11 weer uitreizen. Belangrijk is natuurlijk dat u niet na 25.11 uitreist!

 

Ik woon in Zwitserland, maar ik ben geen Zwitser. Wat nu?

Als u geen Zwitser bent, moet u bij de documenten ook een kopie van uw verblijfsvergunning B, C of L inleveren om een Russisch visum te kunnen aanvragen.

 

Waarom zijn de prijzen verschillend voor EU-burgers en burgers van buiten de EU?

Zwitserland en de EU-landen hebben met Rusland een overeenkomst gesloten om de uitgave van visa te vergemakkelijken. De prijsverschillen ontstaan bij het Russische consulaat, onze service kosten voor ieder evenveel.

 

Ik wil graag het visum zelf ophalen in Bern. Wat moet ik doen?

Behalve de bovengenoemde documenten heeft u een gestempelde acceptgirokaart en uiteraard de uitnodigingsbrief nodig, die u bij ons per e-mail kunt aanvragen. Verdere informatie vindt u op www.consulrussia.ch.

 

Wat moet ik na ontvangst van het visum doen?

Controleer alle informatie en kijk of alles klopt. Mocht het visum een fout bevatten, neem dan onmiddellijk contact met ons op. We zorgen dan dat alles in orde komt. Mocht deze controle niet uitvoeren en uw inreis daarom geweigerd worden, accepteer bornpower gmbh geen enkele verantwoordelijkheid.

 

Moet ik me registeren na aankomst in Rusland?

Alleen als u langer dan 7 dagen in het land blijft. U kunt op verschillende manieren registreren. Hotelgasten kunnen dit bij de receptie doen, privéreizigers bij het postkantoor. Bij aanmelding per post moeten een kopie van uw paspoort, van uw visum en migratiekaart, en het adres en telefoonnummer van uw verblijfsoord ingeleverd worden. Belangrijk: houdt u zich aan deze 7 dagen, anders wordt het een dure en ingewikkelde aangelegenheid! Let op: voor CHF 35.- kan de registratie ook via ons verlopen.

 

Ik maak een cruise en ben daarbij 2-3 dagen in St. Petersburg. Heb ik daarvoor een visum nodig en zo ja, met hoeveel inreizen?

Als u alleen excursies maakt in begeleide groepen heeft u geen visum nodig. Mocht u echter zelf iets ondernemen, dan heeft u zeker een visum nodig. Alles geldt daarbij als 1 inreis, ook als u het schip meerdere malen verlaat.

 

Ik wil in Rusland studeren. Wat moet ik doen?

Naast de documenten die nodig zijn voor het toeristenvisum is ook een originele uitnodiging van de school/universiteit noodzakelijk. Dat klinkt gecompliceerd, maar geen zorgen: neem contact met ons op, dan zorgen wij voor alles.

 

Kunt u ook visa voor andere landen organiseren?

Zeker weten! We zijn niet alleen voor Russische visa, maar ook voor visa naar andere landen een competente aanspreekpartner. Meer informatie vindt u op www.visaworld.ch.

 

Mocht u geen voldoende informatie voor uw vraag hebben gevonden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Vragen over uw Russische visum?


24h gratis hotline:
+41 41 410 61 61

Wij spreken:
     

Visa voor meer dan 40 landen:

Algerije
Azerbaidjan
China
Ghana
India
Iran
Kazachstan
Myanmar
Nigeria
Saudi-Arabië
Tadjikistan
Tanzania
Turkmenistan
Oezbekistan
Vietnam
Wit-Rusland

Meer onder:
www.visaworld.ch
 
 

* Wij zijn een door het Russische consulaat erkende visaservice die berechtigd is visa voor Rusland voor derden te verkrijgen. Als u het visum zelf in Bern wilt ophalen, moet u zowel de consulaatskosten van CHF 45.- als de VFS servicekosten CHF 28.- betalen. Bovendien heeft u ook zeker een uitnodigingsbrief nodig, die u bij ons kunt verkrijgen. Neem contact met ons op als u vragen heeft (24-uur service).
Contact Us

visarussia.ch
c/o bornpower gmbh
Alpenstrasse 4
Postfach 6849
6000 Luzern 6
Phone: +41 41 410 61 61
Mail:

 

Our International Offices

In Canada:
visarussia.ca
5700 Yonge Street, #200
M2M 4K2 Toronto ON
Phone +1 647 875 14 74

In Ireland:
visatorussia.ie
2nd Floor, 33 Bachelors Walk
Dublin 1
Phone +353 1 554 62 20
 
  © BORNPOWER GMBH All rights reserved 2018. AGB / Impressum