DE  |  EN  |  FR  |  IT  |  NL   |  RU  
     

Algemeen

Wij zijn de specialisten voor uw visum naar Rusland!

Om Rusland te kunnen binnenreizen, hebben Zwitserse en EU-burgers absoluut een visum nodig. Wij helpen u met alle soorten visa – snel, competent, flexibel, 24 uur per dag bereikbaar en natuurlijk de voordeligste in Zwitserland!

Kies uit 1 uit de volgende 3 aanbiedingen:

Complete service: Wij regelen alles van A tot Z. U zendt ons de documenten aangetekend toe. Wij zorgen voor de uitnodigingsbrief, halen uw visum bij het Russische consulaat op en zenden u uw paspoort terug.
Bezoek aan ambassade: U heeft al een uitnodiging voor Rusland. Deze zendt u ons toe samen met de overige documenten. Wij halen uw visum bij het Russische consulaat op.
Alleen uitnodiging: U betrekt ons alleen bij de uitnodiging en haalt uw visum zelf op. We kunnen alle soorten uitnodiging voor u regelen: toeristenvisum, zakenvisum of arbeidsvisum.

 

Belangrijke informatie: door de vele aanvragen bij het consulaat kan de verwerkingstijd op dit moment wat langer zijn. Heeft u nog maar weinig tijd over voor het organiseren van uw visum, neemt u dan telefonisch contact met ons onder het nummer 041 410 61 61. Dank u wel!

 

Complete service

Wij regelen alles voor u, van A tot Z. Kom ons de documenten zelf in kantoor brengen of zendt ze simpelweg per post ons toe.

Benodigde documenten:

  • Origineel paspoort Het paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de aanvraagde uitreisdatum en twee lege pagina’s bevatten.
  • 1 pasfoto De foto moet recent zijn, in 3.5 x 4.5 cm formaat, in kleur en met neutrale achtergrond. Frontale foto van het gezicht. Plak deze a.u.b. op de visumaanvraag.
  • Ondertekende visumaanvraag (hier online invullen)Heeft u hier vragen over? Consulteer de FAQ of de handleiding. Op aanvraag vullen wij de aanvraag voor u in (extra kosten CHF 10.-). Neem contact met ons op.
  • Reisziektekostenverzekering In de brief moet duidelijk zijn dat de verzekering geldt in het buitenland en voor de tijd van de reis. De dekking moet minstens EUR 30.000 bedragen en ook de kosten voor de terugreis in geval van sterfte moeten gedekt zijn.
  • Hotelreservering (alleen voor toeristenvisa)Uitgeprinte bevestiging van uw hotelboeking (als er geen reservering voorhanden is, neem dan telefonisch contact met ons op).
  • Verblijfsvergunning Geldt alleen voor hen zonder Zwitsers of Liechtenstein paspoort. Een kopie is voldoende.
  • OpdrachtformulierZendt a.u.b. ook dit formulier ingevuld naar ons op. Bij meerdere personen is een formulier per groep voldoende.

 

Bezoek aan ambassade

U heeft al een officiële uitnodigingsbrief in uw bezit, die u ons samen met de overige documenten toestuurt (zie de complete service).

Wij gaan in uw plaats twee maal naar het Russische visacentrum, controleren uw aanvraag, regelen alle formaliteiten en zenden uw paspoort aangetekend terug.

De bezoekjes aan de ambassade kosten CHF 135.- (inclusief de kosten voor het consulaat en het VHS) en u krijgt uw paspoort met visum na max. 10 dagen terug. Informatie over de expresservice vindt u hier.

Arten von Einladungsschreiben

  • Tourist visas: For a tourist visa, the invitation letter contains the following documents provided either by a hotel registered at the Russian Ministry of Foreign Affairs or by a host Russian Travel Agency: a standard “tourist voucher” and a “tourist confirmation” with clearly readable stamps and details. The information contained in the documents should include the applicant’s passport number and name, cities to be visited, dates and places of arrival and departure, and the Russian Ministry of Foreign Affairs reference number of the agency. Note: a hotel booking by itself does not satisfy the criteria for visa application.
  • Business, Humanitarian, Student and Work visas: The invitation letter is an official invitation granted by an authorized local division of the Russian Federal Service or by the Russian Ministry of Foreign Affairs. The original invitation must be presented for submission for a multiple entry visa. In some cases it is allowed to provide photocopies of invitations to receive a single or double entry visa. The original invitation may still be requested by the visa officer.
  • Private visas: The invitation letter must be officially granted by an authorized local division of the Russian Federal Service. Only original document is accepted.
  • Transit visas: The invitation letter is substituted by: passport of the country you are travelling to after exiting the Russian Federation or a valid visa to that country (if required to enter) and valid tickets for arrival and departure from the Russian Federation or guarantees that such tickers are going to be obtained in Russia.

 

 

 

Alleen uitnodiging

U kunt ook alleen de uitnodigingsbrief (voucher en reisbevestiging) bij ons verkrijgen. In dit geval vraagt u zelf het visum bij het Russische visacentrum in Bern aan. Verdere informatie vindt u op de internetpagina van het Russische consulaat.

Zendt ons a.u.b. de volgende informatie naar info@visarussia.ch:

Achternaam, voornaam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, nationaliteit, paspoortnummer, in- en uitreisdatum, bestemming en aantal inreizen

De uitnodigingsbrief wordt u per e-mail binnen 1 uur toegestuurd om zelf uit te printen. Kosten: CHF 39.-.

Let op: we kunnen naast toeristenuitnodigingen ook zakenuitnodigingen voor Rusland organiseren (tot 5 jaar). Neem telefonisch contact met ons op.

 

Belangrijke informatie:

  • Reizigers op een cruise hebben voor verblijven tot 72 uur geen visum nodig, als ze tenminste in begeleide groepen onderweg zijn. Als zij zich onafhankelijk willen bewegen, hebben ze een toeristenvisum nodig.
  • Als u transit over Rusland vliegt en de transitzone op het vliegveld niet verlaat, heeft u voor verblijven tot 24 uur geen visum nodig. Een transitvisum voor reizigers per vliegtuig wordt voor max. 3 dagen uitgegeven, voor reizigers per trein max. 10 dagen.
  • Reizigers voor Kazachstan en Wit-Rusland die transit via Rusland vliegen, hebben wel absoluut een transitvisum voor de Russische Federatie nodig.
  • Voor reizigers met de auto: let op bij het invullen van de visumaanvraag dat het doel van de reis “auto-tourism” moet zijn en niet “tourism”.
  • Registratie in Rusland is nodig als u langer dan 7 dagen in een verblijfsoord blijft. De data van de inreis, uitreis, zaterdagen, zondagen en feestdagen worden daarbij niet gerekend. Voor hotelgasten wordt de registratie bij de receptie gedaan, privéreizigers moeten naar het postkantoor of de politie. Wij kunnen ook de registratie voor u regelen (neem a.u.b. contact met ons op; kosten CHF 50.-).
    -Het is niet mogelijk meerdere geldige visa in uw paspoort te hebben.

 

Vragen over uw Russische visum?


24h gratis hotline:
+41 41 410 61 61

Wij spreken:
     

Visa voor meer dan 40 landen:

Algerije
Azerbaidjan
China
Ghana
India
Iran
Kazachstan
Myanmar
Nigeria
Saudi-Arabië
Tadjikistan
Tanzania
Turkmenistan
Oezbekistan
Vietnam
Wit-Rusland

Meer onder:
www.visaworld.ch
 
 

* Wij zijn een door het Russische consulaat erkende visaservice die berechtigd is visa voor Rusland voor derden te verkrijgen. Als u het visum zelf in Bern wilt ophalen, moet u zowel de consulaatskosten van CHF 45.- als de VFS servicekosten CHF 28.- betalen. Bovendien heeft u ook zeker een uitnodigingsbrief nodig, die u bij ons kunt verkrijgen. Neem contact met ons op als u vragen heeft (24-uur service).
Contact Us

visarussia.ch
c/o bornpower gmbh
Alpenstrasse 4
Postfach 6849
6000 Luzern 6
Phone: +41 41 410 61 61
Mail:

 

Our International Offices

In Canada:
visarussia.ca
5700 Yonge Street, #200
M2M 4K2 Toronto ON
Phone +1 647 875 14 74

In Ireland:
visatorussia.ie
2nd Floor, 33 Bachelors Walk
Dublin 1
Phone +353 1 554 62 20
 
  © BORNPOWER GMBH All rights reserved 2017. AGB / Impressum